PSYCLE's home     
     since may 2000
  news / home  files songs boards links all registered members about psycledelics Statistics    
╗ Welcome to -psycledelics-. If this is your 1st visit please read the FAQ - Frequently Asked Questions You must register before you can post here: Please click above on Registration to register yourself. You do not need to register if you only want to read Threads.
Login with Username & Password:

Remember me on this PC.
-psycledelics-DiscussionsTECH BOARD ╗ Psycle crashes when replacing plugin
« Previous Thread Next Thread » Show a Printable Version  Send this to a Friend  Add to Favorites
Thread closed
Author
Post
Martin12345
Psycler



Date Registered:
01.2017
Location:

Posts: 34


Martin12345 ist offline
  Psycle crashes when replacing plugin        Go on top to this Page

I started to test my plugin collection and I noticed that after some time Psycle crashes when I try to REPLACE MACHINE. I relaunch Psycle and load saved project but when I try to replace plugin it crashes again and I have to start new project to bring things to normal.
Workaround:
Delete machine, add new machine - no crash.

Is it 'normal' behaviour in 1.12 ?

16.02.2017, 06:18 Profile of Martin12345 Add Martin12345 to your Buddy-List Email to Martin12345
Martin12345
Psycler



Date Registered:
01.2017
Location:

Posts: 34


Martin12345 ist offline
         Go on top to this Page

Another issue:
After adding (or replacing) generator, there is no sound in right channel.
I have to restart Psycle to fix it.

16.02.2017, 06:21 Profile of Martin12345 Add Martin12345 to your Buddy-List Email to Martin12345
[JAZ]
Psycle Developer



Date Registered:
11.2001
Location:
Balaguer (Spain)
Posts: 1359


[JAZ] ist offline
         Go on top to this Page

That feature has had a few bugs since its first appearence, IIRC in 1.10.

I thought that all of them were fixed already. I cannot be sure if the problem is on replacing the machine, or in the specific type of machine being replaced. Basically, I would not expect that replacing a native machine or effect would cause such a problem (that does not include the send-return mixer).

With VSTs and the send-return mixer, more things come into play.


The problem about not receiving audio on one channel sounds strange. The connections use internally a volume level for each channel, even if visually they are just one volume and one panning control. It might happen that the channel gets set with an incorrect value, but if you save that, It should still be silent after a restart.

Note also that Psycle connections can be modified. If you open the wire dialog (doubleclick on the arrow in the wire) and use the channel mapping, that can connect individual channels. I wonder if that was what got incorrectly setup, but again, if that gets saved, it should still be silent after a restart.

Some old versions used to close the soundcard when doing some of these changes, but nowadays the soundcard is kept open, so it cannot be a problem when reopening it.


__________________
<[JAZ]> Pa pi pa pa pa pi pa.... ;ĚD

16.02.2017, 21:19 Profile of [JAZ] Add [JAZ] to your Buddy-List
Martin12345
Psycler



Date Registered:
01.2017
Location:

Posts: 34


Martin12345 ist offline
         Go on top to this Page

Today I got right channel problem again.
If I save project before restarting the problem persists.
I checked channel mapping, right channel was 'unticked'.

21.02.2017, 02:06 Profile of Martin12345 Add Martin12345 to your Buddy-List Email to Martin12345
  « Previous Thread Next Thread »
Thread closed
Jump to:

© 2002-2007 psycledelics | Powered by Woltlab Burning Board v1 Beta4.5e ©2001 Woltlab GbR|Setup & mod for psycledelics by: SAS